BORDERLINE TIMES,
DIAGNOSE VAN ONZE TIJD

   [ terug naar de activiteitenlijst ]

Op donderdag 17 december nodigt GAP psychiater Dirk De Wachter uit voor een lezing over 'Borderline times'.

Vijftig jaar geleden had niemand van borderline gehoord; vandaag is het verreweg de vaakst gestelde diagnose in de psychiatrie. Op die tijd kunnen onze hersenen nochtans moeilijk drastisch veranderd zijn, stelde De Wachter in 2012 in zijn boek Borderline times. Borderline noemde hij daarom een symptoom van een maatschappij waarin de ratrace regeert en waarin vrijheid, genot, succes en kicks het hoogst na te streven goed zijn. Zijn wij collectief op weg naar ziekte en ongenoegen?
Op 17 december blikt Dirk De Wachter terug op zijn diagnose van toen. Hebben de tekenen van herstel die hij hier en daar meende te zien zich doorgezet of werd het alleen maar erger? In zijn laatste boek, Liefde, beschrijft hij alvast dat ook de liefde afbrokkelt en in haar voortbestaan bedreigd wordt door het hedendaagse consumentisme en de kwalijke illusie dat alles maakbaar is.

Dirk De Wachter is psychiater-psychotherapeut en diensthoofd systeem- en gezinstherapie aan het Universitair Psychiatrisch Centrum van de KU Leuven, campus Kortenberg. Hij is opleider en supervisor in de gezinstherapie in verschillende centra in binnen- en buitenland.

Enthousiast over deze lezing? Bekijk onze activiteit op Facebook en deel ze.

Inschrijven

Inschrijven is niet meer mogelijk.