ACCO PRIJS 'PSYCHOLOOG VAN HET JAAR'

In 2018 organiseerden de Gentse Alumni Psychologie (GAP) voor de negende keer de uitreiking van de Acco prijs Psycholoog van het jaar. Met deze prijs wil GAP jaarlijks de verdiensten van een licentiaat of master in de psychologie erkennen en zo bijdragen tot een positief beeld van de studies psychologie en van het beroep van psycholoog.

De Acco prijs 'Psycholoog van het jaar' 2018 ging naar Caro Lenoir voor haar rol in de ontwikkeling van het eerste OverKophuis, in Oostende.


Caro studeerde in 2017 af als Master in de klinische psychologie aan de Universiteit Gent. Ze kreeg de prijs als ambassadeur voor OverKop (en Rode Neuzen Dag). Caro gaf het eerste OverKop huis - in Oostende - mee vorm en belichaamt perfect het OverKop-concept. Ze wordt geprezen voor haar verfrissende, daadkrachtige, dynamische en concrete aanpak.

Rode Neuzen Dag is een actie die in 2015 en 2016 heel Vlaanderen op de been bracht om het taboe rond mentale problemen bij kinderen en jongeren te doorbreken maar ook om geld in te zamelen voor concrete hulp. OverKop is hier het belangrijkste project in. In een OverKop-huis kan je als jongere tot 25 jaar ongegeneerd binnen en buiten lopen en allerlei leuke activiteiten doen. Het is een veilige plek waar je ook een luisterend oor vindt en beroep kunt doen op professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen.


 
GAP TWITTER